Βιωσιμότητα

Ο Όμιλος Εταιρειών Newsphone Hellas διαχρονικά δραστηριοποιείται με γνώμονα την πεποίθηση, πως κύρια αποστολή του, αλλά και ειδική του προοπτική, είναι η συνδρομή του στην ενίσχυση και των τριών διαστάσεων της Αειφόρου Ανάπτυξης – της οικονομικής, της κοινωνικής και της περιβαλλοντικής.

Αυτή η ηθική και πραγματιστική προσέγγιση οδηγεί τις εταιρείες μας στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη συμμόρφωσή τους απέναντι στους στόχους που έθεσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2015, για μια παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη ως το έτος 2030. Παρόλο που η ατζέντα του Ο.Η.Ε. ορθώς εστιάζει κυρίως στη διαρκή κρίση του Τρίτου Κόσμου και τα δομικά προβλήματα των αναπτυσσόμενων κρατών, αποτελεί κοινό τόπο πως κι οι δυτικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα σοβαρές αδυναμίες, όπως η άνιση αντιμετώπιση των γυναικών ή ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός.

Από τους 17 στόχους του Ο.Η.Ε. η Newsphone Hellas έχει εστιάσει σε τέσσερις, στους οποίους εκτιμά πως λόγω των πλεονεκτημάτων και των χαρακτηριστικών της, μπορεί να έχει τον ισχυρότερο δυνατό, θετικό αντίκτυπο στην Κοινωνία. Συγκεκριμένα:

Επίτευξη ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και κοριτσιών

Επίτευξη ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση όλων των γυναικών και κοριτσιών

Οι εταιρείες του Ομίλου Νewsphone Hellas απασχολούν γυναίκες σε ποσοστό 69,7%, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό γυναικών σε θέσεις διοικητικής ευθύνης.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής σε κάθε είδους διάκριση στον εργασιακό χώρο, ενώ επιμελώς φροντίζει να μην υπάρχει χάσμα αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Προώθηση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους

Προώθηση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους

Παράλληλα με την απαρέγκλιτη συμμόρφωσή του στην εργατική νομοθεσία, ο Όμιλος της Νewsphone αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα, πράγμα που το 2004 οδήγησε στην βράβευσή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “Europe 500”. Σημαντική είναι η συμβολή του Ομίλου και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, καθώς οι εργαζόμενοί του κάτω των 35 ετών αποτελούν το 37,13% του δυναμικού του.
Πρόσθετα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Ομίλου Νewsphone Hellas αποτελούν η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού του, τα μηδενικά εργασιακά ατυχήματα κι η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών Ηθικής Διακυβέρνησης.

Δημιουργία ευέλικτων υποδομών, προώθηση της βιώσιμης εκβιομηχάνισης και της καινοτομίας

Δημιουργία ευέλικτων υποδομών, προώθηση της βιώσιμης εκβιομηχάνισης και της καινοτομίας

Οι εταιρείες του Ομίλου Νewsphone Hellas δραστηριοποιούνται στην Τεχνολογία των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, καθώς και στο χώρο των Μεταφορών, σε δύο τομείς δηλαδή, που ο ΟΗΕ έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα του για την προώθηση της αειφόρου εκβιομηχάνισης.

Παράλληλα, τα προϊόντα της Νewsphone προσφέρουν αναπτυξιακά εργαλεία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεχνολογικού αναλφαβητισμού, ενώ ο Όμιλος διαχρονικά επενδύει, άμεσα και έμμεσα, στην επικράτηση του Καινοτόμου Πνεύματος σε κάθε πτυχή της Ελληνικής Οικονομίας.

Ανάληψη επείγουσας δράσης για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος και τις επιπτώσεις της

Ανάληψη επείγουσας δράσης για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος και τις επιπτώσεις της

Οι εγκαταστάσεις και τα μέσα του Ομίλου έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, πράγμα που επιτυγχάνεται από τη χρήση συστημάτων με μικρή κατανάλωση ενέργειας, την προώθηση της ανακύκλωσης και την εφαρμογή μεθόδων άυλης ενδοεταιρικής επικοινωνίας και οργάνωσης.

Μεγαλύτερο όφελος όμως από τη δραστηριοποίηση της Νewsphone Hellas προκύπτει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Κοινωνίας, καθώς πολλά προϊόντα και υπηρεσίες της, όπως το 11880 και το Vrisko,  βοηθούν το χρήστη τους να επιτυγχάνει το στόχο του με λιγότερες μετακινήσεις και κατά συνέπεια, με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com